top of page

De beste kleine bestelwagens van 2017

Van betaalbaar, praktisch en veilig, tot geinig en funky. Wat is de beste kleine bestelwagen voor u?

De kleine bedrijfswagensector wordt net zo agressief bevochten als elke ander sector, met de grote vlooteigenaren die hun inkoopvolume gebruiken om bij de fabrikanten maximaal haalbare deals te bevechten. Snelle vlootvervanging betekent goed nieuws wanneer u op zoek bent naar een kleine bestelwagen en u niet veel waarde hecht aan een merk, model of de specificatie, zo lang als het maar goed te betalen is.

Als u als kleinbedrijf of privé een bestelwagentje wilt kopen, zult u natuurlijk ook op zoek gaan naar de beste koopjes. Maar u wilt ook een bestelwagen die er goed uitziet om uw bedrijf te promoten, die betrouwbaar en economisch is, en die de vrachten die u van plan bent om te vervoeren gemakkelijk kan hebben. Een grote kans dat u ook geïnteresseerd bent in de toenemende hoeveelheid infotainment die fabrikanten aanbrengen in bedrijfsvoertuigen, en - vooral als u veel kilometers maakt - het comfort, de verfijning en de fun-to-drive factoren.

• Beste kleine bestelwagens van dit moment.

De beste kleine bestelauto's die u tegenwoordig worden aangeboden, bieden dat alles en meer, de kleine bestelauto's profiteren steeds meer van veiligheidsopties die doorsijpelen van de sector personenauto's. Ze zijn misschien niet allemaal standaard, maar functies zoals actieve noodremsystemen zijn op grote schaal beschikbaar in de kleine bedrijfswagens, terwijl de crashbescherming ook enorm verbeterd is.

Dus het gaat niet alleen meer om de beste leasedeals of inruilprijzen als u het beste wilt bij de aanschaf van een volgende bedrijfswagen. Daarom is er deze gids om u te helpen bij de aanschaf van de beste kleine bestelwagen.

• Beste middelgrote bestelwagens

U kunt op zoek zijn naar een klein busje dat compact genoeg is om door het drukke stadsverkeer te navigeren of over smalle landweggetjes – waarbij wellicht de Fiat Fiorino op uw pad komt – of de iets grotere Fiat Doblo, Ford Transit Connect of VW Caddy .

Lees verder en ontdek hoe we ze allemaal beoordelen ...

Beste kleine bestelwagens 2017

1. Ford Transit Connect

2. Volkswagen Caddy

3. Dacia Dokker Van

4. Fiat Doblo Cargo / Vauxhall Combo

5. Nissan NV200

6. Renault Kangoo

7. Mercedes Citan

8. Citroen Berlingo / Peugeot Partner

9. Citroen Nemo / Peugeot Bipper / Fiat Fiorino

10. Renault Twizy Cargo

1/ Ford Transit Connect - Beste kleine bestelauto's

De Transit Connect is kleiner dan zijn naamgenoot en is bijna een personenauto om te rijden.

De Transit Connect is nog steeds de rijders auto in de kleine bestelwagenmarkt, dit is voornamelijk te danken aan het feit, dat het zijn onderstel deelt met de Ford Focus hatchback. Naast de leuke handling, voelt de Transit Connect volwassen aan om in te rijden, met een comfortabele ophanging en een interieur kwaliteit die rivaliserende bestelwagens in de schaduw zet.

Net als de rivalen biedt Ford de Transit Connect in standaard- en lange wielbasis, terwijl de dubbele cabine versie een tweede rij zitplaatsen en schuif-deuren heeft om de toegang te verschaffen. Onder de motorkap vindt u Ford's nieuwste TDCi diesel, of u kunt kiezen uit de uitstekende 1.0 EcoBoost turbo benzine driecilinder.

Er zijn drie uitvoeringen verkrijgbaar, te weten Base, Trend en Limited, terwijl de dashboard-layout binnenkort wordt verbeterd met Ford's nieuwste touchscreen systeem uit de Focus. Over het geheel genomen is de Transit Connect een goed uitziende bestelwagen, met makkelijke toegang tot de laadruimte en een goede standaard veiligheidsuitrusting.

2/ Volkswagen Caddy - beste kleine bestelauto's

De VW Caddy levert personenwagen-achtige kwaliteit en mogelijkheid tot personalisatie in de klein bestelwagen.

De nieuwste Volkswagen Caddy heeft de kwaliteit die u zou verwachten van de auto's van VW, waardoor het een van de meest comfortabele kleine bestelwagens op de markt is. Net als bij de meeste rivalen zijn er standaard- en lange wielbasis-opties plus de Caddy Combi MPV.

De nieu

Terwijl de Caddy in 2015 een update kreeg voor een scherpere look, die vergelijkbaar is met de VW Golf en Polo, was het in werkelijkheid gewoon een optische verandering, aangezien de Caddy basis gelijk is aan de Golf 5. Echter, dat is geen slechte zaak, want het is een comfortabele en verfijnde bestelwagen met personenauto-achtige handling.

In tegenstelling tot sommige rivalen zijn er benzine- en dieselmotoropties, terwijl VW ook een economische BlueMotion-variant aabiedt. En de opties lijst is uitgebreid, met bijna net zoveel extra's beschikbaar als u bij de personenwagens van VW vindt.

3/ Dacia Dokker Van - Beste kleine bestelwagen

De Dokker is een geweldige bestelwagen voor bedrijven met een bescheiden budget.

Dacia heeft niet alleen privé-kopers getrokken met zijn no-nonsense aanpak bij het verkopen van nieuwe personen auto's, het is ook al enige jaren aktief in de commerciele voertuigklasse, nu met de Dokker Van.

De Dokker Van heeft goede kansen in de markt gezien zijn vanaf prijs van €. 6.990,-- (excl. BTW en BPM) en zijn prima laadcapaciteit van 750 kg en de gemakkelijk bereikbare laadruimte van 3,3 m3.

Het is zeker geen straf om in de Dokker te rijden, maar verwacht ook geen wonderen. Het comfort van bijvoorbeeld de Kangoo van zustermerk Renault staat op een aanzienlijk hoger peil. Maar daar is de prijs dan ook naar. De Dacia is rumoeriger, de stoelen zitten minder goed en de afwerking is echt van een minder niveau.

De Dokker stuurt goed met een misschien wat lichte bediening. De basis diesel van 75 pk voldoet prima. Al met al is dit gewoon een slimme koop!

4/ Fiat Doblo / Opel Combo – Beste kleine bestelwagens

De Doblo en Combo bieden een verscheidenheid aan wielbasis en dakhoogten, waardoor de veelzijdigheid ervan wordt verhoogd

Dit is een duo dat binnenkort gescheiden wordt, want later dit jaar introduceert Opel een nieuwe Combo bestelwagen. Deze keer zal het zijn techniek delen met de nieuwe Citroen Berlingo / Peugeot. Opel maakt optimaal gebruik van zijn partnerschap met Fiat. De Fiat Doblo Cargo/Combo zijn verkrijgbaar in een veelzijdig assortiment body styles.

Er zijn lange en korte versies, een hoge dak optie en zelfs de Doblo pick-up. Bij de bestelversies kunt u kiezen tussen dubbele deuren of een achterklep achteraan.

Welke versie u ook kiest, het interieur voelt niet zo hoog in kwaliteit aan als u in sommige rivalen vindt, maar het laadvermogen van de bestelwagen kan enorm zijn als u de langere wielbasisversies kiest.

5/ Nissan NV200 - Beste kleine bestelwagens

De NV200 is een vrij grote kleine bestelbus, en de elektrische versie is een schone machine

De NV200 is hier in de selectie opgenomen omdat het de kleinste bestelwagen is die Nissan maakt. Hij past in het bereik onder de NV300, een rebadged Renault Trafic, maar de NV200 is vrij groot in vergelijking met de andere bestelauto's in deze opsomming. De NV200 is verkrijgbaar met een 1,5 dCi dieselmotor - dezelfde als in de Renault Kangoo en Mercedes Citan - hij is er met 90PS of 110PS. Nissan verkoopt ook de e-NV200 elektrische variant, die gebruik maakt van een zelfde aandrijflijn als op de Nissan Leaf.

Welk model u ook kiest, u krijgt geen bijzonder spannende bestelwagen, maar de NV200 maakt dat goed met een 4,2 kubieke meter laadruimte, genoeg ruimte voor twee euro pallets, terwijl Nissan ook een koelversie op de plank heeft. Dus het is niet nodig om een koelwagen te laten bouwen op een chassisversie.

De e-NV200 heeft nul uitstoot, en claimt een bereik van 170 km, hetzelfde als voor de Renault Kangoo ZE, hoewel het een grotere laadruimte heeft dan de Renault. Of u nu diesel of electrisch kiest, de NV200 is een van de grootste kleine bestelauto's die u kunt kopen, en beide versies worden ook aangeboden in combinatie met vijf zitplaatsen.

6/ Renault Kangoo - Beste kleine bestelwagens

De Kangoo is een no-nonsense bedrijfswagen die verkrijgbaar is in volledige elektrische uitvoering.

De Renault Kangoo is in 2013 in zijn meest recente verscijning gelanceerd, maar heeft in de loop der jaren een reeks updates gehad. Het werd al een tijdje als budget MPV verkocht, maar dat werd gestopt toen Renault zich concentreerde op zijn kernmodellen, waaronder de Kangoo bestelwagen.

De Renault is een veelzijdige stads bestelwagen, met de nadruk op goed rijgedrag en indrukwekkende brandstofefficiëntie (tot 4,7 liter/100 km is mogelijk vanaf de 1.5 dCi turbodiesel-motor, afhankelijk van welke versie u koopt). Hij is ook veel waar voor je geld, en deelt veel van zijn engineering met de Mercedes Citan, hoewel de Kangoo aanzienlijk goedkoper is. In tegenstelling tot de Citan, zijn er maar twee versies, de standaardlengte en de Kangoo Maxi.

Een kenmerk waarmee de Kangoo zich onderscheidt van de Citan, is de beschikbaarheid van een elektrische versie. De Kangoo ZE gebruikt hetzelfde elektrische aandrijfsysteem als de Zoe supermini, en dat betekent dat het acht uur kan duren om een volledig lege accu te laden. Dat is dus makkelijk haalbaar in een nacht. Het beweerde elektrische bereik is 170 km, zodat u ongeveer 130 km in warm weer haalt, en 80 km als het koud is. Het bereik hetzelfde voor de standaard bestelwagen en de langere Maxi ZE.

7/Mercedes Citan - Beste kleine bestelwagens

De Citan deelt veel met de Renault Kangoo, waardoor het moeilijk is om zijn hogere prijs te rechtvaardigen

De Mercedes Citan werd ontwikkeld met de Renault Kangoo, maar de twee modellen kennen een groot prijsverschil. Een ander groot verschil tussen de twee is dat de Kangoo als enige van de twee wordt aangeboden als elektrisch voertuig.

De Citan komt in compacte, lange en extra lange versie, en wordt aangeboden als een bestelwagen of personenvoertuig met zeven stoelen. De Citan voegt wat stijl toe door in kleur gespoten bumpers en standaard alu velgen.

De kracht komt uit Renault's 1,5 dCi diesels, dus ze zijn niet de meest krachtige, maar hebben genoeg power om grote ladingen te mannen. Een gebied waar de Citan een beetje teleurstelt is de kwaliteit van de materialen aan boord. Dit is niet het Mercedes met pluche materialen, in plaats daarvan heeft de cabine de look van zijn Kangoo-tegenhanger, met veel harde kunststoffen en Renault-schakelaars - niet wat je zou verwachten gezien de hogere prijs van de Citan.

8/ Citroen Berlingo / Peugeot Partner - Beste kleine bestelwagens

De Berlingo en Partner worden wart ouder, maar bieden nog steeds goede waar voor hun geld en veel ruimte

De Berlingo en Partner worden ondertussen gedateerd en zullen later dit jaar vervangen worden door twee gloednieuwe modellen. De huidige bestelwagens zijn echter nog steeds populair, en met een brandstofeconomie van maximaal 4,5 liter/100 km, zijn ze nog steeds een van de meest economische bestelwagens op de markt.

Binnenin biedt de Berlingo een lange laadruimte en een scala aan indelings opties en zitconfiguraties. Er zijn twee chassislengtes te weten L1 en L2, waarbij de Citroën een groot scala aan motor- en opbouwopties heeft in beide chassis lengtes. De Citroen wordt ook geleverd als chassis/cabine voor opbouw van uw eigen carrosserie. Het langere L2-model heeft voldoende ruimte voor twee Euro-pallets, terwijl de modellen respectievelijk 3,7 en 4,1 kubieke meter inhoud bieden.

Deze twee zijn ook opmerkelijk door het aanbieden van de 3 zitplaatsen voorin als eerste in deze kleine bestelwagen klasse. Plus, er is ook een volledig elektrische versie beschikbaar, die ideaal is voor bestellingen in de stedelijke omgeving.

9/ Citroen Nemo / Peugeot Bipper / Fiat Fiorino - Beste kleine bestelwagens

Wat dit trio niet in omvang heeft, maken ze meer dan goed met hun laadvermogen

Het kleine Nemo / Bipper / Fiorino-trio wordt nu een beetje gedateerd, maar alle drie zijn ze erg geschikt voor stadswerk. Het one-box design scoort goed op het vlak van laadruimte en praktische eigenschappen en er is 2,8 kubieke meter laadruimte paraat als u de voorste passagiersstoel opvouwt. Dat is vrij indrukwekkend voor een bestelwagen die slechts 3,8 meter lang is, terwijl 660kg laadvermogen ook erg goed is.

Onderhuids gebruikt dit trio een ontwikkeling van het Fiat Punto platform en hoewel dat betekent dat een en ander wat ouder wordt, is de handling levendig. Het grote verschil tussen de Fiorino en de andere twee is dat het zijn eigen motoren krijgt, waardoor hij iets voorsprong krijgtals het aankomt op bedrijfskosten en kracht.

Als gevolg van die 660kg laadvermogen, krijgt het trio een stevige wielophanging mee, maar dat geeft de wagens een wat springerig weggedrag wanner ze leeg zijn. Alle drie de auto's naderen het einde van hun productieijdperk. De Bipper is nog slechts verkrijgbaar met één motor.

10/ Renault Twizy Cargo - Beste kleine bestelwagens

Het is nauwelijks een bestelwagen, maar de elektrische Twizy Cargo kan op plekken komen die andere bestelwagens niet kunnen bereiken

Zo uitzondelijk als de Renault Twizy Cargo zijn er niet veel bestelwagens, omdat je het in de eerste plaats nauwelijks een bestelwagen kan noemen. Dit elektrische model heeft een theoretisch bereik van 90km op een volledig volle accu waarmee de meeste stadstrips die u dagelijks doet haalbaar moeten zijn.

De Twizy Cargo is een enkelzitje, aangezien de achterbank van de standaard Twizy is vervangen door een vergrote kofferbak die vanaf de achterkant toegankelijk is. Deze heeft een capaciteit van 180 liter, die groter is dan de meeste scooters met een koffer, en dit is het soort voertuig waarmee de Twizy Cargo is ontworpen om mee te concurreren.

Zonder bescherming tegen de weersomstandigheden, dunne 'deuren' en een super bonkige rit over de hobbels in de weg, is de Twizy meer een scooter dan een auto om mee te rijden, terwijl het onbekrachtigde stuurwiel een deel van de bruikbaarheid van de kleine draaicirkel van de auto teniet doet .

Een ander probleem is Renault's accu verhuur service, de enige manier om een Twizy aan de gang te houden. De maandelijkse tarieven variëren van € 51,-

tot € 73,-- (incl. BTW), afhankelijk van hoeveel kilometers u elk jaar rijdt en voor hoelang u zich verplicht tot de accu's. Dat betekent vaste maandelijkse uitgaven en je moet goed rekenen om te bezien of je genoeg kilometers haalt, met een volle accu, om de kosten te rechtvaardigen.

Maar uitgaande van de attentiewaarde voor uw bedrijf, is de Twizy behoorlijk uniek en zal hij aanzienlijk meer opvallen dan de gemiddelde bestelwagen of scooter.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page