top of page

Onderweg elektrisch opladen!


Renault laat ons zien hoe je een elektrische auto al rijdende elektrische kan opladen!

Elektrische auto's nemen tijd om te laden - het is een onvermijdelijk feit, en één die betekent dat het volgooien van een elektrisch voertuig momenteel veel meer tijd vergt dan een snelle tankbeurt bij een benzinestankstation.

Weliswaar zal de technologie in de toekomst verbeteren en de laadtijden zullen snel korter worden, maar het is voor de meeste mensen nog steeds moeilijk om je voor te stellen dat het proces van het opladen van een elektrische auto ooit zo snel zal gaan als het volgooien van een tank met brandstof. Daarom is Renault een samenwerkings verband aangegaan met de Amerikaanse technologieindustrie-gigant Qualcomm en het franse technologie-instituut Vedecom om de elektrische voertuig-ladingsstop volledig te ontwijken, door een systeem te ontwikkelen waarbij de elektrische auto onderweg wordt opgeladen.

Renault heeft laten zien wat zij het 'Dynamic Wireless Electric Vehicle Charging' (DEVC) noemt. Dit met behulp van een paar gewijzigde versies van zijn Kangoo Z.E bestelwagens en een testbaan van 100 meter welke is voorzien van een ingebouwd draadloos oplaadsysteem, gebouwd door Vedecom en Qualcomm. De bestelauto's worden opgeladen met 20 kilowatt wanneer ze over het geprepareerde stuk weg rijden, hetgeen bijna gelijk is aan de 22Kw vaste opladers die u vaak in het openbaar aantreft.

De demonstratie werkt niet alleen bij lage snelheden - Renault beweert dat dit systeem de bestelwagens kan opladen bij 100 km/uur.

Denk je dat draadloos, on-the-go opladen iets is wat we op de wegen van de toekomst zullen zien? Laat ons weten wat u er van denkt!


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page