top of page

Nissan boekt in 2016 opvallende groei in segment lichte bedrijfsauto’s


  • Nissan noteert in 2016 40 procent verkoopgroei in segment lichte bedrijfsauto’s

  • Een van de breedste gamma’s in Europa, inclusief emissievrije e-NV200

  • NV300 completeert de line-up

  • Nissan Navara – met zijn toonaangevende design en technologie – het resultaat van tachtig jaar pick-up-expertise

  • Alle lichte bedrijfsauto’s Nissan met vijf jaar fabrieksgarantie

  • Snelgroeiend verkoopnetwerk met ‘one-stop shop’-formule

  • Aanbod chassis-cabine perfect voor op- en ombouw

Amsterdam, 26 oktober 2016 – Nissan zet de standaard met zijn gamma lichte bedrijfsauto’s. Het leveringsprogramma behoort tot de meest uitgebreide in Europa. Met de komst van de NV300, die afgelopen maand is onthuld op de IAA in Hannover, is de verjonging van de line-up nu compleet. Tegelijk met de wereldpremière van de NV300 maakte Nissan bekend dat de verkoop van lichte bedrijfsauto’s in een jaar tijd met zo’n 40 procent is gestegen.

De range lichte bedrijfsauto’s omvat de Navara – momenteel de houder van de International Pick-up Award – de gesloten bestellers NV200 en NV400 en de NT400 Cabstar. Ook is er de e-NV200, ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven lichte bedrijfsauto.

Robert Lujan, Director LCV bij Nissan Europe, vertelt: ‘De NV300 maakt ons aanbod compleet. Dit model heeft een belangrijke rol in onze plannen. We focussen op 4 procent marktaandeel in het segment van lichte bedrijfsauto’s, wat naar ons idee haalbaar is gezien onze huidige groei.’

Alle lichte bedrijfsauto’s van Nissan hebben een doordacht ontwerp om te voldoen aan de eisen van een grote diversiteit aan gebruikers, die de auto’s inzetten voor talloze doelen. Stuk voor stuk bieden de auto’s een slimme en gemakkelijk te benutten laadruimte, een comfortabele cabine, de nieuwste technologie en lage gebruikskosten.

Nissans vertrouwen in de kwaliteit blijkt uit het feit dat de fabrikant de langste fabrieksgarantie in dit segment biedt: vijf jaar of 160.000 kilometer (100.000 kilometer voor de e-NV200). De garantie is bovendien overdraagbaar op volgende eigenaren.

Verspreid over Europa heeft Nissan een netwerk van zo’n tweeduizend dealers die zijn gespecialiseerd in de verkoop van lichte Nissan-bedrijfsauto’s. Daar hebben de medewerkers de kennis en mogelijkheden om zakelijk gebruikers te voorzien van de juiste auto voor hun activiteiten. De showrooms zijn klantgerichte ‘one-stop shops’ voor elke koper van een lichte bedrijfsauto of pick-up. In de toekomst wordt dit netwerk verder uitgebouwd.

De bedrijfsauto’s van Nissan lenen zich uitstekend als basis voor allerhande op- en ombouw. Van een camperopbouw tot een laadbak voor gekoeld transport, van een kipperopbouw tot een multimedia-uitzendunit. Veelzijdigheid is het devies. Inmiddels is 97 procent van de afgeleverde voertuigen voorzien van enige vorm van op- of ombouw.

Nissan Navara

De Nissan Navara, die eind 2015 op de markt kwam, zette een nieuwe norm in de markt van lichte pick-ups met een laadvermogen van een ton. Een solide en doordachte pick-up, die Nissans leidende rol in het crossover-segment – met modellen zoals de Nissan QASHQAI en X-TRAIL, combineert met een enorme ervaring in het ontwerpen en produceren van twaalf generaties robuuste en praktische pick-ups.

De Navara is er als Double Cab en King Cab, gebouwd op een solide ladderchassis. Nieuw ten opzichte van het voorgaande model is een vijfvoudige achterwielophanging met schroefveren voor verbeterde rijdynamiek en comfort op alle soorten ondergrond. Deze voor dit segment unieke ophanging is standaard voor de Double Cab-versies.

Een personenautowaardig niveau van verfijning, stijl, comfort en kwaliteit kenmerken de Navara, met technologieën die niet heel gebruikelijk zijn in dit segment. Dat zijn onder meer Nissans camerasysteem Around View Monitor (AVM) en Intelligent Emergency Braking.

NV200

De NV200 is Nissans compacte bestelauto. Bedoeld voor gebruikers die een handelbare, soepel rijdende en efficiënte bedrijfsauto wensen. Dit model biedt de perfecte combinatie van ruimte, veelzijdigheid, uitrusting, technologie en waarde. De NV200 is in meer dan veertig landen op de markt en heeft wereldwijd diverse prijzen gewonnen, inclusief de titel ‘International Van of the Year’ in Europa.

e-NV200

Deze geavanceerde, elektrisch aangedreven bedrijfsauto is in 2014 op de markt gekomen. Hij is emissievrij en blinkt uit door lage gebruikskosten. De aandrijflijn is gelijk aan die van de Nissan LEAF. De e-NV200 kreeg in 2014 de prestigieuze Next Green Car Award als ode aan het innovatieve karakter en zijn lage emissie en gunstige kilometerkostprijs.

Om de veelzijdigheid van deze elektrisch bedrijfsauto te onderstrepen, heeft Nissan de e-NV200 getransformeerd tot een studie van een ultieme rijdende nachtclub: de PART e-VAN – inclusief soundsysteem, een bar en een reflecterende discobal. Van recenter datum is de Nissan Workspace, een tijdloos mobiel kantoor, compleet met koffiemachine!

NV400

De NV400 heeft zich bewezen als koploper in zijn marktsegment dankzij zijn veelzijdigheid en modelvariëteit. Dit model is uitgebracht in 2015. Hij blinkt uit door zijn brandstofefficiency en speelt daarmee in op de vraag naar praktische bedrijfsauto’s met gunstige gebruikskosten. De vijf leverbare dCi-dieselmotoren bieden uitstekende prestaties en verfijning, tegenover een verder verlaagde brandstofconsumptie en uitstoot van CO2.

NT400

De NT400 is een alleskunner onder de lichte chassis-cabinebedrijfsauto’s, met keuze uit twee sterke en efficiënte motoren. Zijn kracht zit in zijn veelzijdigheid. Het chassis is geschikt voor een schier oneindig aantal opbouwen. Drie van de meest voorkomende – de kiepbak, de gesloten laadbak en de open laadbak met achter- en zijkleppen – zijn af fabriek leverbaar en dus met de toonaangevende vijf jaar of 160.000 kilometer garantie.

Nissan bracht de lichte bedrijfsauto’s en zijn ‘Innovation that Excites’-belofte op bijzondere wijze in beeld in de video ‘Truckerball’. Deze innovatieve video is uitgebracht ter ere van Nissans partnerschap met de UEFA Champions League. In de film is te zien hoe voetballer Yaya Touré – Nissans wereldwijde merkambassadeur – en zijn vrienden het gamma bedrijfsauto’s als podium voor hun talenten gebruiken.

Bekijk https://www.youtube.com/watch?v=uRe2uGQrlbY om de voetbaltalenten in actie te zien.

Meer informatie over Nissans uitgebreide gamma van lichte bedrijfsauto’s is te vinden op http://newsroom.nissan-europe.com/EU/en-gb/Home/Welcome.aspx


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page